Prezentace
Naši sponzoři

 

 

 

 

Ankety

Víte jaké druhy varovných signálů mohou zaznít z varovných sirén a co znamenají?

Nahrávání ... Nahrávání ...
Směnový kalendář

 

Bilance roku 2021

V roce 2021 byla jednotka vyslána k celkem 80ti událostem. Z toho 12 událostí bylo v prvním čtvrtletí, 22 ve druhém, 25 ve třetím a 21 ve čtvrtém čtvrtletí.
Oproti loňskému roku se jedná o pokles v počtu 34 událostí. Pokles nebyl bohužel způsoben v důsledku menšího počtu událostí, ale jedná se o vliv nově otevřené stanice HZS MSK v Kopřivnici, díky které se zvýšilo pokrytí jednotkami požárních ochrany v hasebním obvodu a zkrátily se časy dojezdů jednotek k jednotlivým událostem.
Se změnou pokrytí hasebního obvodu tak došlo k redukci působnosti naší jednotky v hasební obvodu a snížení počtu zásahů.

Stejně jako v předchozích letech většina našich zásahů 47% byla technického charakteru – otevírání uzavřených prostor, transport pacientů, odstraňování stromů a překážek a další technické asistence.
Téměř každý rok jsou velmi vyrovnány počty požárů a dopravních nehod, což v letošním roce platí přesně. V letošním roce bylo 16% požárů a 16% dopravních nehod. 

Největší požár, u kterého jsme zasahovali byl požár autovrakoviště v Ostravě 5.7.2021
Bohužel ke konci roku jsme zasahovali také u tragického požáru 19.12.2021 v Krnalovicích, kdy při požáru rodinného domu přišla o život seniorka.

Také vážné nehody se v loňském roce nevyhýbaly našemu hasebnímu obvodu. Nejvážnější byla nehoda dodávky a osobního automobilu 22.2.2021 u tunelu, silnice I/58 před Prchalovem, kde došlo k velmi vážným zraněním obou řidičů, kteří museli být v ohrožení života transportování do FN Ostrava.

Mezi kuriózní se zařadil zásah z 29.10.2021, kdy došlo k zaběhnutí psa pod podzemní konstrukci zahradní chatky, ze které se již sám nemohl dostat zpět na povrch. Po dvou hodinách usilovné práce se však podařilo nezraněného pejska předat majitelce.