Prezentace
Naši sponzoři

 

 

 

 

Ankety

Víte jaké druhy varovných signálů mohou zaznít z varovných sirén a co znamenají?

Nahrávání ... Nahrávání ...
Směnový kalendář

 

Zásahy II. Čtvrtletí 2024

Pro zobrazení zásahu, klikněte na ikonku v mapě .

Co se dělo:

26. Technická pomoc – Příbor 9.5.2024 19.47

Ve čtvrtek večer byla jednotka vyslána na kruhovou křižovatku ulice Jičínská a silnice I/58, kde došlo k technické poruše na nákladní vozidle s návěsem, čímž došlo k zablokování kruhového objezdu pro ostatní provoz. Jednotka zabezpečila spolu s PČR a MP místo události a hasiči se také podíleli na řízení provozu. Spolu s jednotkou z Kopřivnice jsme spolupracovali při odtažení kamionu mimo komunikaci. Po odtažení a zprůjezdnění křižovatky jsme se vrátili zpět na své základny.

Naše technika: CAS24 Atego
Jednotky: JSDH Příbor, HZS Kopřivnice
IZS: PČR

25. Technická pomoc – Příbor 8.5.2024 6.41h

Ve středu ráno byla jednotka vyslána na ulici Lesní, kde jsme byli požádání kolegy ze ZZS o spolupráci při transportu pacienta. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že zraněného je potřeba transportovat z podkroví přes úzký průlez po strmých schodech do přízemí. Jednotka využila speciálních nosítek Scoop ram kolegů ZZS, na kterých pacienta, přikurtovaného ve vakuové matraci, spustili za použití lanové techniky do přízemí. Odkud jej přenesli do vozidla ZZS. Následně se hasiči vrátili zpět na svou základnu.

Naše technika: CAS24 Atego
Jednotky: JSDH Příbor

IZS: ZZS

24. Technická pomoc – Příbor 30.4.2024 22.12h

V úterý večer byla jednotka vyslána na ulici Osvobození, kde byla požádána o spolupráci se ZZS. Hasiči na místě pomohli s přeložením pacientky a následně s transportem do sanitního vozidla ZZS. Poté se jednotka vrátila zpět na svou základnu.

Naše technika: CAS24 Atego
Jednotky: JSDH Příbor

IZS: ZZS

23. Požár – Bartošovice 17.4.2024 2.03h

Ve středu v noci byla jednotka vyslána do obce Bartošovice k nahlášenému požáru. Po příjezdu prvních jednotek na místo události bylo průzkumem zjištěno, že došlo k požáru skladovaného materiálu a požárem je ohrožena také skladovací hala. Na místo byly povolány jednotky ve vyhlášeném druhém stupni požárního poplachu.. Hasiči ihned započali hasební práce pomocí vodních proudů, započali také ochlazování přilehlých objektů a odvětrávání hal pomocí přetlakové ventilace. Na místo byla povolána také výšková technika. Naše jednotka na místě události prováděla kyvadlovou dopravu vody a členové jednotky byly dále připraveni v záloze s dýchací technikou pro vstup do zakouřených objektů. Po snížení potřeby hasební vody se naše jednotka vrátila zpět na základnu.

Naše technika: CAS24 Atego
Jednotky: HZS Nový Jičín, JSDH BArtošovice, HZS Bílovec, JSDH Bílovec, JSDH Studénka, JSDH Sedlnice, JSDH Kopřivnice, JSDH Příbor, JSDH Suchdol nad Odrou
IZS: PČR

22. Požár – Příbor 5.4.2024 9.32h

V pátek ráno, byla jednotka vyslána na ulici Jiráskovu k nahlášenému požáru. Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že došlo k zahoření komínového tělesa rodinného domu. Hasiči započali hasební práce, s použitím dýchací techniky a kominického náčiní provedli zprůchodnění komínového tělesa a uhašení pomocí hasících přístrojů. Samotné komínové těleso a jeho okolí hasiči monitorovali pomocí termokamery pro případ, že by docházelo k nebezpečnému navýšení teploty uvnitř domu. Po uhašení a následné kontrole teploty se jednotky vrátily zpět na své základny.

Naše technika: CAS24 Atego
Jednotky: JSDH Příbor, HZS Kopřivnice
IZS: PČR

21. Technická pomoc – Příbor 4.4.2024 13.26h

Ve čtvrtek odpoledne byla jednotka vyslána na žádost městské Policie k akutnímu otevření bytu na ulici Štramberská. Jelikož byl byt uzamčen, hasiči zvolili přístup zvenčí přes okno, které bylo pootevřeno. Po zpřístupnění bytu pomohli osobě, která byla pohybově omezena a následně předali událost PČR. Poté se hasiči vrátili na své základny.

Naše technika: CAS24 Atego
Jednotky: JSDH Příbor, HZS Kopřivnice
IZS: PČR

Ostatní složky: MP

20. Technická pomoc – Příbor 2.4.2024 9.14h

V úterý dopoledne byla jednotka vyslána na ulici Vrchlické s žádostí ZZS o pomoc při transportu pacienta. Hasiči pomohli s přesunem pacienta z rodinného domu do vozidla ZZS a následně se jednotka vrátila zpět na svou základnu.

Naše technika: CAS24 Atego
Jednotky: JSDH Příbor

IZS: ZZS

 

19. Technická pomoc – Příbor 1.4.2024 13.57h

I na velikonoční pondělí byla naše jednotka vyslána k události. Jednalo se o spadlý strom na ulici Hukvaldská, který zasahoval přes oba jízdní pruhy silnice a byl částečně zavěšen na vedení. Jednotky průzkumem zjistily, že se jedná o vedení telekomunikační sítě. Hasiči provedli rozřezání stromu pomocí motorových pil. Po rozřezání a odstranění mimo komunikaci hasiči provedli úklid vozovky a následně se vrátili zpět na své základny.

Naše technika: CAS24 Atego
Jednotky: JSDH Příbor, HZS Kopřivnice